środa, 30 maja 2012

Jak usunąć Facebooka


UWAGA: Usunięcie konta na facebooku powoduje trwałe skasowanie danych w nim zawartych.
Jeśli po upływie 14 dni zdecydujesz się wrócić do serwisu, będziesz musiał utworzyć swoje konto od nowa.


Zatem jak usunąć konto na Facebook?

1. Najpierw zaloguj sie do swojego konta na facebooku. (klik)
2. Wejdź na stronę: https://www.facebook.com/help/delete_account
3. Na stronie zobaczysz coś takiego:


4. Kliknij na przycisk "Usuń moje konto".
5. Pojawi się nowe okienko:


6. W pierwszym pustym polu należy wpisać swoje haslo. Do drugiego trzeba przepisac tekst w okienku (tzw. zabezpieczenie CAPTCHA). Po czym kliknąć przycisk "OK".
7. Powinno pojawić się okienko z potwierdzeniem:


8. Od tego momentu masz 14 dni, aby powrócić do swojego konta. Aby przerwać proces usuwania konta wystarczy sie na nie zalogować w ciagu tych 14 dni. Po upływie tego czasu zostanie ono całkowicie usunięte.